Keukenhulpjes

Appelschiller van Gefu

Sinds een week of twee ben ik de trotse eigenares van een heuse appelschiller en appelboor van Gefu! Ik ben gék op appels, appeltaart en appelcake. Maar ik heb een enorme hekel aan appels schillen. Zo komt het dat ik meestal een appel afhap, of gewoon een banaan neem.

Gemak eh.. de appelschiller dient de mens

Ook de kinderen zijn gek op appels, maar niet van appels zonder schil en zo komt het, dat ik vaak 2 appels sta te schillen, handen nat en plakkerig en ik háát natte handen’, dat moest beter kunnen. Met een appelschiller!

Al jaren dacht ik erover om een appelschiller te kopen. Ik vond de uitgave echter te groot voor ´die paar appeltjes´.

Familie Meiland en de appelschiller

Tot ik een aflevering van Chateau Meiland zag, waar Nadège een appeltaart bakte. Binnen no time stond er bij de familie Meiland een bak geschilde appels, geschild met de appelschiller.

Toch maar gekocht, en ik ben zo laaiend enthousiast! Zie de foto’s en kijk zelf.

Lieve mensen dit bericht is niet gesponsord, maar geloof me. De kinderen schillen zelfstandig hun appeltjes, de mesjes zijn beveiligd en de kans op gewonde vingers is echt nihil.

Wat is het?

Dit apparaatje ziet er vrij onderwets uit. Je hebt een soort molentje, wat qua ontwerp nog het meest lijkt op een eierverfmolen. Maar dan met een zuignap om hem vast te zetten op het aanrecht en drie pinnen om de appel op te prikken.

Wat belooft het?

Dit is een handzaam apparaat dat appels kan schillen, verwijdert het klokhuis én snijdt de appeltjes in plakjes. Kind kan de was doen. Eh… de taart bakken. Elke functie kan ook uitgeschakeld worden, dus je kan kiezen voor een appel mét schil maar in plakjes, een appel zonder schil in plakjes, een appel zonder schil in zijn geheel… Het enige nadeel is, dat het ‘plakjes-mesje’ vast zit aan de appelboor. Een appel van zijn klokhuis ontdoen, is automatisch de appel in plakjes snijden.

Hoe werkt het?

Je prikt de aardappel aan het ‘vorkje’ in het midden, je draait hem richting het halfrondje schilmesje en je draait verder. Het mesje snijdt de schil flinterdun van je appeltje, Je draait de appel automatisch richting het gat waar het klokhuis doorheen komt, zo is de appel meteen ontdaan van het klokhuis. Aan dat rondje zit een mesje vast, die de appel meteen in plakjes snijdt.

Aardappels

Aardappels schillen lukt helaas niet, al zetten ze het wel op de doos. De aardappels zijn te smal en het mesje komt er niet goed bij. Mocht je iets zoeken om snel en makkelijk aardappels te schillen, sla deze dan maar over.

Is de appelschiller kindvriendelijk?

De appelschiller is prima te gebruiken door kinderen. Mijn dochter van 6 kan volledig zelfstandig appeltjes schillen. Even uitleggen hoe alles werkt en laat vooral zien waar het mesje zit. Dan kunnen ze er rekening mee houden. Het ontwerp is zodanig, dat je met je vingers niet in de buurt van de mesjes komt. Een appel schillen kost met dit apparaat van aanprikken van de appel tot in plakjes op je bordje, ongeveer 20-30 seconden.

Kan de appelschiller in de vaatwasser?

De appelschiller kan helaas niet in de vaatwasser. Na gebruik met een vochtig doekje afnemen en drogen is voldoende. Let hierbij op je vingers, de mesjes zijn scherp!

Montage

Je zet de appelschiller met een zuignap vast op je aanrechtblad. Dit doe je middels een hendeltje. Zo kun je de vacuum ook verbreken.

Prijs

De prijs van diverse appelschillers varieert van € 20,- tot € 35,-

De Gefu Appelschiller kost € 30,- bij Bol.com

Conclusie

Ik ben erg blij met de appelschiller. Oke, je kan er geen appel mee schillen en boren en heel houden, maar waarom zou je dat willen? Ik bedoel… niets fijner dan een flinterdun geschild appeltje. Heerlijk om zelf appeltjes te laten drogen in de oven, een appeltaart is zo gemaakt en een vers gesneden appeltje met een beetje kaneel… nom nom nom.

Mijn eindoordeel is daarom een 8,5. Nadeel vind ik vooral dat hij geen aardappels kan schillen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.