Overig

De Allerhande

Eens per maand verschijnt natuurlijk de nieuwe Allerhande. Wie kent hem niet? Het gratis ‘tijdschrift’ van Albert Heijn.

Samen de Allerhande lezen

Sinds een jaar of 3, 4 lezen mijn meiden de allerhande ook. Ze strepen dan, alsof het om een verlanglijstje gaat, alles aan wat ze lekker vinden.

Met regelmaat word ik verrast. Je zou denken dat ze alleen de snoepreclames aankruisen, maar niets is minder waar. Heuse gerechten wordt aangehaald. Soms schrijft mijn oudste dochter erbij hoe ik dat vegetarisch kan maken, of ze strepen vis en vlees alvast door ­čśë moeders zal maar een foutje maken..

Kiezen

Ik laat ze regelmatig iets kiezen uit de Allerhande, om dat samen te koken. We lezen het recept, passen het naar wens aan, bekijken de fotos, inventariseren wat we nodig hebben en gaan aan de slag.

Vegetarisch

Wij zijn een gezin dat vegetarisch eet. Dat kan echt prima, maar je moet wel rekening houden dat je je ijzer en eiwitten goed binnenkrijgt. De kinderen worden op deze manier betrokken bij het hele proces. Ze zullen ook nooit klagen als er weer een handje noten in hun broodtrommel zit. Noten zijn nu eenmaal een perfecte vleesvervanger.

Samen de Allerhande doorspitten. Het zorgt voor betrokkenheid en de kinderen denken creatief mee over het eten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.