Overig

Het ‘wekensysteem’

Oke, dit heeft niet dírect iets met koken te maken, maar indirect wel. Bovendien denk ik dat er veel ouders zijn die wat aan het wekensysteem kunnen hebben.

Hoe zit het?

Ik heb 3 kinderen, uit 2011, 2013 en 2019. Die jongste hobbelt overal wel doorheen. Maar die oudste twee, zijn voortdurend in strijd of alles wel eerlijk gaat. En dát was deze moeder ZAT!

Ik bedacht het wekensysteem. De ene week is het de week van Aline, de andere week is van Ella. Daarna weer Aline.. etc etc.

Wat houdt dat in? De week van een kind?

Het kind wat ‘deze week is’ mag die week voorin zitten, als eerste het nieuwe Donald Duckje lezen, helpen in de keuken als ik niet genoeg taakjes/ ruimte/ energie heb voor alle twee, die mag bepalen wat we op ‘opblijfavond’ snoepen (gebakje? Bakje chips? Blokje kaas?) en wat we die avond doen (met het hele gezin een lange wandeling maken, een film kijken, een spelletje doen), maar gaat ook als eerste douchen.

Ik werd er namelijk echt gék van dat ze constant ruzie hadden over werkelijk alles.

Mocht de één jarig zijn in de week van de ander, dan is het de dag van de jarige.

En zo hebben wij hier in huis veel rust en meer gezelligheid. Ik hoef niet meer steeds te denken of ik ze wel even veel aandacht geef, ze weten zelf ook waar ze aan toe zijn, echt. Dit geeft zoveel rust!

Ik kan het iedereen aanbevelen. En dus mocht Ella vandaag de soep pureren. En Aline is volgende week weer aan de beurt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.