Feestdagen Hoofdgerechten Kerst Recepten

Vegetarisch gourmetten

Het is bijna Kerst en dat houdt in, dat deze moeder haar kinderen zelf laar koken. Ofwel.. dat wij met het hele gezin lekker gaan gourmetten. Bij ons is dat vegetarisch gourmetten. De kinderen kunnen niet wachten. Ze genieten er vreselijk van, en daar genieten wij dan weer van. Zo gaat dat.

Maar… hoe doe je dat dan? Vegetarisch gourmetten?

Je pakt een Gourmetstel, een verlengsnoer, dekt de tafel….Nee geintje. Ik begrijp dat vleeseters zich niet kunnen voorstellen, hoe je als vegetariër kunt gourmetten.

Tegenwoordig met de Vegetarische slager is het helemaal een peulenschil. Deze vleesvervangers zijn zo bedrieglijk echt en ontzettend lekker. Want geen vlees willen eten, houdt niet in, dat je vlees niet lekker kan vinden.

Integendeel. Ik vond vlees heerlijk. Tot ik op mijn tiende ontdekte dat ik dier zat te eten. Toen was ik wel uitgegeten.

Met de immense keuze aan vleesvervangers, kun je als vegetarier net zo lekker meesmikkelen.

Vegetarische gourmetschotel

Ik vind de kleine gourmethapjes die grootgrutters als AH, niet echt indrukwekkend. Een melige toestand in een gezellig kerstvormpje. Nee dank u. Ik maak mijn schotel zelf. En daar ben ik niet zoveel tijd mee kwijt als je zal denken.

In de supermarkt ga ik voor het vegetarische schap staan, koop daar burgers, nuggets, worstjes wat mij en / of mijn gezin aanspreekt, en snij dat thuis in puntjes. Dit leg ik dan gezellig op een schaal en klaar is het ‘vleesgedeelte’.

Ik let er wel altijd op, dat ik geen kaasburgers of iets dergelijks pak, want als je die doorsnijdt en op de gourmetplaat legt, dan loopt het kaas er direct uit. Geeft een kliederboel, zit niemand op te wachten.

Experimenteren

Er staat bij ons standaard een veelvoud aan gesneden groentes, zoals champignons, prei, ui, tomaat, komkommer, radijs, kikkererwten, mais, geklopt ei, ananas, plakjes banaan, pannenkoekbeslag en geraspte kaas, kruiden, stokbrood, kruidenboter en de sausjes op tafel. De kinderen experimenteren er lustig op los. Hoe zou gebakken radijs smaken? Of wortel met gesmolten kaas?? Wat voor sausje krijg ik, als ik mayonaise met oregano meng? De kinderen genieten volop!

En zo gourmetten wij in Huize Kimske. Heel gezellig, heel kneuterig, heel lekker en heel diervriendelijk.

Wij hebben een Gourmetstel met grilplaat en pannetjes. Kinderen vinden die pannetjes het leukste. En wat mij opvalt, is dat ze op deze manier, veel verschillende dingen proeven.

Wat doen jullie met Kerst?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.