lunch gerechten Overig Producten Tips

Continuerooster: wat geef je mee?

Tussen de middag

Eén van de grote voordelen van de basisschool waar onze kinderen naartoe gaan, was dat ze, als enige in ons dorp, tussen de middag thuis kwamen eten.

Zoals mijn eigen moeder ook deed, maakte ik bijna altijd wat lekkers. Een tosti, hotdog, gebakken eitje, of een lekkere salade, soms gewoon brood, maar meestal wel vers gebakken.

Het was echt een gezellig moment. Even tussendoor allemaal aan tafel, bijpraten, zeuren over dat ene kind, en met verse energie weer naar school.

Continuerooster

Maar helaas, tijdens een peiling, was ik één van de weinige ouders die stemde tegen het continue-rooster. En daar zit mama dan. Ik vond het echt stom en miste de meiden enorm.

#meenaarschool

De meiden hadden het er ook een beetje lastig mee. Logisch, het was echt ons momentje. Zo midden op de dag. Ik besloot de lunchtrommels leuk aan te kleden, als een soort van ‘knuffel tussen de middag’. Van het één kwam het ander en ja.. ik beken. Inmiddels ben ik zo’n #meenaarschool moeder geworden, het type moeder dat stevig met de grond gelijk werd gemaakt door een groepje andere moeders op twitter. Het drama was compleet toen ik ook nog een bakfiets bleek te hebben én mezelf graag in bloemetjesjurken steek. Ach, het is zoals het is.

Welke trommel?

Ik was duidelijk niet de enige, want de ‘vakjestrommels’ schoten als paddenstoelen uit de grond. Zo heeft zelfs Mepal zijn originele ontwerp aangepast.

Een bekend merk is de Yumbox. Ik vind deze zelf vrij prijzig en wat ik als nadeel zag, was dat er één groot vak was, en 3 kleine. Je hebt ook grotere Yumboxen, maar daar zag ik mijn kleine meiden niet mee lopen.

Ik zocht verder.

Schmatzfatz

Uiteindelijk kwam ik bij de Schmatzfatz uit. Je kunt zelf kiezen voor 6 of 4 vakken, omdat een gedeelte eruit te halen is. Zo kun je per dag kijken wat je wil. De vaste vakjes zijn écht waterdicht. Als ik in het ene vakje komkommer doe, en in de andere cornflakes.. dan zijn de cornflakes na een nacht koelkast én een achtbaanritje in de schooltas, nog steeds knapperig!

Het binnenwerk kan in de vaatwasser, maar ik moet eerlijk zeggen.. ik gooi alles in de vaatwasser. Gaat prima!

Wat geef je ze mee?

Meestal bestaat een lunchtrommel uit 1 of 2 boterhammen. De overige vakjes vul ik met tomaatjes, nootjes, wortel, komkommer, soepstengels, smeerkaas om te dippen, een mueslireep, blokjes kaas… Verzin het maar. Een enkele keer een pannenkoekje. Verwennen mag soms toch 😉

Ik zal regelmatig wat foto’s plaatsen hier, maar natuurlijk ook op mijn instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...