vegetarisch menu
Weekmenu's

Vegetarisch weekmenu 17-08 t/m 23-08

Deze week begint school weer. Natuurlijk hebben de oudste 2 gym op verschillende dagen, sportclubjes etc etc. De oudste moet nu ook per fiets naar school, tweemaal per week. Ach ja. Moeders onthoudt het wel hoor. eOm het mezelf gemakkelijk te maken deze komende, wederom warme, week een simpel vegetarisch weekmenu.

wat heeft jouw weekmenu nou met koken met kinderen te maken??

Simpel antwoord: alles!

Ik stel het weekmenu altijd gezamenlijk op, de kinderen hebben écht iets in te brengen. Vooraf bekijk ik waar we samen kunnen koken en wat ik moet voorbereiden. Op deze manier lukt het ook daadwerkelijk om in de waan van alle dag samen te koken. Bovendien vergt een vegetarische leefstijl wel bewust nadenken. Het is goed als de kinderen hier weet van hebben.

Maandag:

Groene pasta met vegetarische balletjes.

Mijn oudste dochter vond dit recept in de Allerhande. Ik heb er een vegetarische variant van gemaakt door van vegetarisch gehakt zelf balletjes te maken. Deze kunnen we kruiden zoals we willen.

Kinderen helpen mee met de staafmixer en het kneden en draaien van de balletjes.

Dinsdag

Pastasalade

Dinsdag heeft de oudste om 17.30 Krav Maga, lekker handig rond etenstijd. De kinderen krijgen vooraf al een boterham en als zij om 18.30 weer thuis is eten we pastasalade. Deze bereid ik ’s middags al voor door de pasta te koken. Als ik thuiskom van de oudste wegbrengen, ga ik met mijn middelste de salade husselen. Om 18.30 kunnen we dan meteen aan tafel.

Woensdag

Gado gado

Lekker lauwwarm gerecht. De kinderen mogen de schaal opmaken en de komkommers snijden. Ook moet de pindasaus natuurlijk gemaakt én geroerd worden.

Donderdag

Nog een keer de pastasalade

vrijdag

nog een keer de gado gado

zaterdag

broodje vegetarische hamburger

Hierbij mogen de meiden zelf hun broodje bekleden en de hamburgers omdraaien. Dikke pret!

Zondag

Krieltjes met sla van oudste dochter en vegetarische worstjes

Mijn oudste dochter verzorgt de sla, mijn middelste bakt de aardappels.

Zo, dit is ons vegetarisch weekmenu. Hoe ziet jullie weekmenu eruit? Laat je de kinderen meebeslissen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.