vegetarisch menu
Weekmenu's

Weekmenu 31-08 t/m 06-09

Er begint weer een ritme te ontstaan gelukkig. Vorige week was mijn oudste dochter thuis. Zoals ieder najaar hoest zij flink. Begrijpelijkerwijs mocht zij niet naar school, ondanks dat ik kan aantonen dat ze dit ieder jaar heeft.

Onze dappere meid heeft een Coronatest gedaan, deze was uiteraard negatief. Morgen mag ze met haar kuchje en al weer naar school!

Hoe dan ook, tijd voor ons nieuwe weekmenu:

Maandag

Rösti, gekookte sperziebonen en vega braadworst.

Hmmm… sperziebonen koken doe ik toch echt liever zelf, evenals rösti bakken. Maar ze kunnen opzeker helpen: de worstjes moeten gebakken worden en er is altijd wel een komkommertje te snijden.

Dinsdag

Bloemkooltaart van Ottolenghi

Dit is zo’n recept wat met name mijn jongste heeft moeten leren eten. Inmiddels zijn we er allemaal gek op! Kinderen kunnen naar hartelust helpen!

Woensdag

Groentefriet met broccoli en een kaasburger

Groentefriet uit de airfryer, de broccoli serveren we met een sausje, daar is mijn oudste dochter verantwoordelijk voor. De kaasburgers worden gebakken door mijn jongste dochter.

Donderdag

Pasta met walnotenroomsaus

Ook weer een favoriet hier. Hierbij komt de staafmixer van pas. De kinderen mogen de saus maken!

Vrijdag

Quiche

Ik denk met prei, champignons en pompoen. Even met de meiden overleggen. De vulling is erg leuk samen te maken!

U leest het, er is weer genoeg samen te koken. In de vakanties zijn de meiden meer betrokken dan nu, maar ik probeer ze altijd wel een rol te geven.

Naar welke recepten ben jij benieuwd?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.