Hoofdgerechten Recepten

Vegetarische pasta met spinazie

Vraag mijn oudste dochter (2011) wat ze wil eten op haar verjaardag, en je krijgt al 5 jaar hetzelfde antwoord: ‘groene pasta’. Het zal vast komen omdat ik, tijdens mijn zwangerschap, verslaafd was aan dit gerecht haha!

Hoe dan ook, Aline kiest dit altijd en de andere gezinsleden eten smaakvol mee. Een echte hit!

De kinderen kunnen écht goed helpen bij dit gerecht en dat maakt het erg leuk om te maken.

Dit is een enorm simpel recept en nog gezond ook. 

De ingrediënten voor 4 personen:

 • 400 gram Penne
 • 150 gram (verse) groene pesto.
  • Tip: ik gebruik, als ik geen verse heb staan, meestal de veganistische pesto genovese van Costa Ligure, te koop bij Albert Heijn. 1 Potje is 135 gram, dit leng ik aan met olijfolie en extra knoflook. Elke andere groene pesto is ook prima. Geen rode! Dat geeft een andere smaak en een minder aantrekkelijke kleur.
 • 350 gram gehakte spinazie uit de vriezer
 • 2 EL creme fraîche 

 Optioneel:

 • 1 ui gesnipperd
 • Schaaltje prei in dunne halve ringetjes
 • Schaaltje cashewnoten
 • Schaaltje kerstomaatjes
 • geraspte kaas naar keuze

Bereidingswijze

Je kookt de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Ondertussen kan je kind de bevroren spinazie roeren in een pannetje (let op dat het gas laag staat en dat er geen mouwen, haren etc rondwapperen)

Als de spinazie zacht is, voegt je kind de pesto en de creme fraîche toe. Eventueel de uitjes). Dit alles mag goed geroerd worden tot er een fijn egaal sausje ontstaat. Kinderen vinden dit enig om te doen!

Als de pasta klaar is, giet je deze zelf af. Je stopt de pasta terug in de pan en je voegt de saus toe. Je kind kan nu, met een houten of plastic lepel wederom naar hartelust roeren. 

De pasta is nu klaar. Mocht je een top van gesmolten kaas willen, doe je de inmiddels groene pasta over in een ovenschaal,  verdeel je (of je kind natuurlijk) er geraspte kaas overheen en je laat dit even warm worden in de oven.

Op tafel kunnen dan nog prei, tomaatjes, nootjes, misschien iets van kip of vlees toegevoegd worden. Wij eten zelf vegetarisch, dus met vlees/ vis heb ik geen ervaring. 

Dit is een heel leuk recept, waarbij je kind steeds meer zelf kan doen. Mijn dochter was eerst verantwoordelijk voor de verdeling van kaas, daarna mocht ze ook de saus maken. Inmiddels mag ze ook de prei snijden. 

Mijn andere dochter heeft de eervolle taak om te bepalen welke ‘garni’ er in de schaaltjes komt en hoe dit op tafel komt te staan.

Afgieten en schalen in de oven zetten, later de schalen uit de oven halen, doe ik altijd zelf!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.