Feestdagen lunch gerechten Pasen Recepten

Eiersalade

Er zijn heel veel verschillende eiersalade recepten. Ik heb ook meerdere succesnummers. Mijn ‘geheime’ ingrediënt is altijd een klein snufje kerriepoeder of vadouvan. De kinderen vinden het erg leuk om eiersalade te maken.

Ik gebruik altijd Zaanse mayonaise. Deze is precies goed: niet te zuur en niet te zoet.

Ingrediënten eiersalade

  • 4 hardgekookte eieren
  • 5 eetlepels zaanse mayonaise
  • een snufje zout
  • een snufje peper
  • een snuf kerrie of vadouvan
  • thijm
  • verse bieslook
  • een augurkje heel fijn gesneden
  • uipoeder (ik vind een uitje te scherp en te nat, dus uipoeder is voor mij echt een perfecte uitkomst.)

Ber-ei-dingswijze

Kook de eieren hard, en meng alle overige ingrediënten in een kom. Help je kind eventueel met het snijden van het augurkje.

Je kan je kind heerlijk laten emmeren met de kruiden. Leer ze vooral dat ze tussendoor even kunnen proeven, en daarna pas wat toevoegen. Zo leren ze goed wat verschillende kruiden doen qua smaak.

Als je liefjes klaar zijn, kun je vrij gemakkelijk zelf nog een en ander toevoegen, al dan niet onder zicht van je kind. Als ze erg jong/ onzeker zijn kun je ze in waan laten dat ze het helemaal zelf hebben gedaan, dat stimuleert alleen maar om meer te koken.

Pel de, inmiddels afgekoelde, eieren, snij ze in twee stukken. Laat je kind met een mes of kindermes zelf de eieren klein snijden en roer dit door de saus heen.

Je kan er ook verse bieslook aan toevoegen.

Hoe maak jij eiersalade? Heb je andere kruiden/ tips? Laat het weten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *