Recepten smoothies en sapjes

Kefir smoothie

Sinds een paar dagen nuttigen wij dagelijks een glas Kefir. Geen idee of de gezondheidsclaims kloppen, maar met 3 lactose intolerante mensen, lijkt een dagelijkse dosis probiotica in onze darmen geen slecht idee. Een Kefir Smoothie was een experiment van onze dochter. Voor herhaling vatbaar!

Kefir als melkdrank kun je qua smaak het beste vergelijken met yoghurt. Fris en wat romig. Het grote verschil met yoghurt schijnt te zijn, dat Kefir letterlijk bol staat (het pak staat bol en dan hoort), van de probiotica. Goed voor een gezonde darmflora.

Smoothie

‘Je kan er natuurlijk ook eens een smoothie van maken’ aldus de man des huizes. Want elke dag pure yoghurt drinken (het is wat dunner dan yoghurt), gaat op den duur vervelen.

Dat was niet tegen dovemans oren gezegd en onze oudste dochter (uit 2011) ging aan de slag. Ze ging zelf iets bedenken. Het resultaat was zo lekker én vullend, daar kun je gerust de hele morgen op rond hobbelen.

Ingrediënten Kefir smoothie voor 5 personen

  • 150 gram diepvriesaardbeien
  • 750 ml Kefir (staat bij de verse melkproducten in de AH)
  • 2 bananen (hou een paar plakjes apart ter garnering)
  • 2 handen havermout
  • 2 handen ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze

Hou wat plakjes banaan apart ter garnering, verder kun je alles in de blender stoppen. Wij hebben geen blender, maar een zeer krachtige staafmixer die met gemak diepvriesfruit fijnhakt.

Wij stoppen dus alles in een mengkom, staafmixer erin en mixen maar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.