vegetarische saus
Hoofdgerechten Recepten

Pasta met vegetarische tomatensaus

Zo eens per 2-3 weken maak ik een grote pan vegetarische tomatensaus. Ik vind het heerlijk en alle andere gezinsleden ook.

Het is een tijdrovend, maar heel gemakkelijk recept. Begin op tijd! Dat komt de smaak ten goede!

Benodigdheden

IngrediĆ«nten voor zo’n 4 liter vegetarische tomatensaus

  • 2 kilo verse tomaten, gewassen en in vieren gesneden. Ik snij tomaten nog altijd zelf. Ik vind ze heel glad en ik vind dat een beetje eng. Met de Kiddiekutter komen we er niet goed doorheen.
  • 3 grote uien grof gesneden
  • een scheut olijfolie
  • 3 tenen verse knoflook
  • kruiden naar keuze (hier: oregano en basilicum, thijm is ook erg lekker, of rozemarijn)
  • 4 blikjes tomatenpuree
  • 2 pakjes vegetarische gehakt, ik gebruik gerulde soja van de AH

Bereidingswijze

Je kan de slowcooker gebruiken voor dit gerecht, dan kan je alles de hele dag laten smoren. Wij hebben een inductiekookplaat en die laat ik op de laagste stand aan als ik de kinderen ga halen. Ik ga dan niet lang weg.

De kinderen doseren een lekkere scheut olijfolie in de pan, daarin fruiten ze het uitje.

Dan kunnen de tomaten toegevoegd worden en dit laat je uuuuuuuuuuren pruttelen. Je huis zal heerlijk ruiken!

Mochten de kinderen nou, zoals bij mij vandaag het geval was, op school zitten, dan doe je dit gedeelte zelf. Na school kunnen ze naar hartenlust helpen! Daar zullen ze zeker zin in hebben, als het huis al zo lekker ruikt!

Na een uur of 5, minimaal(!) is het de beurt aan de passeerzeef om een lekker sausje van de gesmoorde tomaten te maken. Kinderen dikke pret!

Ook een leuk klusje: het toevoegen van de tomatenpuree. En dan maar roeren roeren roeren. Kruiden (en ook de knoflook) naar smaak toevoegen (erg leuk en leerzaam) en als laatste de gerulde soja. Knoflook laat ik nooit meesmoren, die voeg ik als laatst toe, voor een lekkere scherpe smaak. Maar daar moet je van houden/ alleen wonen/werken šŸ™‚

Dit laat je nog een klein uur pruttelen. Vergeet niet je kind eraan te herinneren om te roeren šŸ˜‰

Daarna kook je de pasta, voegt desgewenst geraspte (parmezaanse) kaas toe… et voila! Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.