Hoofdgerechten Recepten

Aardappeltjes uit de oven

Ideaal om met de kinderen te maken, is het volgende gerecht.

Ingrediënten voor aardappeltjes uit de oven:

  • vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • kruiden naar keuze

Benodigdheden:

Bereidingswijze aardappeltjes uit de oven:

Je schenkt jezelf een glas wijn in, verwarmt de oven voor op 180 graden (hete lucht) en je kijkt toe:

Hoe je kind kind de aardappelen schoonmaakt onder stromend water en met een zachte borstel. Ik heb hiervoor een nagelborsteltje liggen die ik uiteraard níet gebruik voor mijn nagels.

Hoe je lieve spruit de aardappels droogt en in stukken snijdt. De schil mag blijven zitten! Zorg dat ze goed schoongeboend zijn.

Laat je kind echt lekker zijn of haar gang gaan! Het komt echt goed. Halve aardappelen, kleine stukjes… laat het los.

De aardappelen worden op de bakplaat met bakpapier gelegd en met olijfolie besprenkeld. Uitsmeren met dit kwastje vinden kinderen érg leuk. Tip: de bakspray van Bertolli is óók heel handig.

Je kind kiest kruiden uit (je kan vooraf een selectie maken om te voorkomen dat er kaneel met bruine suiker op je aardappeltjes belandt), ik laat ze kiezen uit:

knoflook, rozemarijn, beetje peper, beetje zout (strooi het voor op een schaaltje wat ze mogen gebruiken), thijm, uienpoeder.

Als de kruiden verdeeld zijn, komt het leukste: husselen! (zorg voor schone handjes), lekker alles ondersmeren en eerlijk verdelen.

Neem nog een slok wijn, schuif de bakplaat in de oven. Kleine aardappelstukjes hebben een klein half uurtje nodig, grotere stukken 45 minuten tot een uur.

Als de aardappelen bruin kleuren, prik je er even met een vork in. Nog niet gaar? Dek eventueel van met wat aluminium folie of zet bovenwarmte uit en onderwarmte aan.

Dek de tafel, dien de aardappeltjes op in een schaal die je kind uitkiest, en geniet van je glas wijn je trotse kind. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.