Weekmenu's

Vegetarisch weekmenu week 47

Ik inspireer mensen graag om meer vegetarisch te eten, omdat ik geloof dat het beter is voor je gezondheid, beter voor het milieu en natuurlijk ook beter voor de dieren. Bij deze dus weer wekelijks ons vegetarisch weekmenu!

Het is de week van Ella en dus helpt zij deze week mee in de keuken. Voor de duidelijkheid: als Ella op een dag geen zin heeft, helpt ze niet. Onderstaande is een suggestie, als ik vooraf vast bedenk wat zij kan doen, hoef ik nooit ‘nee’ te zeggen op de vraag of ze kan helpen. En als ze lekker speelt of geen zin heeft, dan maak ik het gewoon zelf. Helpen koken is iets wat mag. Nooit iets wat ‘moet’.

Maandag

Broccoli met aardappels uit de oven en vegetarische braadworst.

Ella mag de aardappels schillen en de worstjes bakken.

We hebben een drukke dag en ik moet aan het eind van de dag nog weg. Ik zorg dat ik alles voorbereid heb in de ochtend.

Dinsdag

Tempeh stoof van Allerhande

Heerlijk gerecht. Ik gebruik Euroma roti kruiden voor de Tempeh. Met een scheutje kokosmelk erbij is het niet te versmaden! Erbij maak ik rijst en sperziebonen. Ella helpt met de Tempeh maken. Tempeh aanbakken, kruidenmix afmeten en doorroeren en daarna de kokosmelk.

Woensdag

Groene pasta

Lekker makkelijk en iedereen lust het. Een letterlijke evergreen 🙂 Ella maakt de groene saus

Donderdag

Nasi

Ik heb eindelijk een nasi recept gevonden die iedereen lekker vindt. Ik gebruik de kruidenmix van ‘Eenvoudig leven’ en in plaats van de kipstuckjes gebruik ik de quorn stukjes. Ik serveer de Nasi met augurkenblokjes, ei, cassavekroepoek en satesaus. Ella kan de satesaus maken, als ze dat wil.

Vrijdag

Nasi

Nasi maak ik altijd ‘groot’. De dag erna is de Nasi nog lekkerder ook, dan zijn de kruiden goed ingetrokken. Nu kan Ella zelf koken. Nasi opbakken is een koud kunstje!

Zaterdag

Broodje Falaffel

Lekker makkelijk, mijn man kookt op zaterdag meestal dus het moet ook niet te moeilijk zijn 😉 Falafelballetjes, pitabroodjes, knoflooksaus en rauwkost. Altijd een feestje.

Zondag

Lactosevrije Pannenkoeken

Gemaakt door mijn man en Ella. We gebruiken lactosevrije melk en zo zijn de pannenkoeken lactosevrij.

(er staat witlof op de foto. Het is nog een verrassing voor de kinderen. Witlof komt de week erop)

En zo ziet ons vegetarisch weekmenu er deze week uit. Wat eten jullie deze week?

Dit vind je misschien ook leuk...