Weekmenu's

weekmenu van 3 tot en met 9 mei

Komende week hebben de kinderen nog vakantie, dus veel gerechten die we samen kunnen maken, maar ook snel alleen in elkaar te zetten zijn, mochten ze lekker aan het spelen zijn en geen zin hebben. Zoals altijd, is ons weekmenu volledig vegetarisch! Ik ben nog erg vermoeid na mijn coronabesmetting, dit duurt wel lang. Ik heb dan ook voor gerechten gekozen die mijn man eventueel ook kan maken. Dan kan ik, mocht het zo nodig zijn, even rusten.

maandag 3 mei

Tortillataart.

Kidneybonen passen perfect in een vegetarische leefstijl en ze zijn erg lekker. Meestal pureer ik ze in dit gerecht, dat vinden de meesten lekkerder. Prima hoor. Ik serveer er wat rauwkost bij voor de bite.

dinsdag 4 mei

Groene pasta

Ook weer zo’n voltreffer. Boordevol spinazie en dus veel ijzer. We drinken er verse sinaasappelsap bij, want vitamine C bevordert de ijzeropname.

woensdag 5 mei

Dahl.

Linzen, we zitten lekker in de peulvruchten deze week! De Dahl serveer ik met rijst en een papadum of vers naanbrood.

Dahl is een Indiaas gerecht. In India wordt veel vegetarisch gegeten. Ik ben blij dat ik deze keuken heb leren kennen!

donderdag 6 mei

champignonsoep met brood

Lekker verse champignonsoep. De kinderen snijden de champignons, heb ik geen omkijken naar. Ik maak de soep. Lekker!

vrijdag 7 mei

Dahl voor de liefhebber en champignonsoep voor de andere liefhebber.

Zaterdag 8 mei

Falaffel met pitabroodjes en sla.

Zondag 9 mei

zoete aardappelfriet met sperziebonen en een kaasschnitzel

Maken jullie ook een weekmenu? Wat staat er op? Laat je reactie achter onderaan de pagina!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.