Recepten Soep

Lactosevrije aspergesoep met roomkaas

We zitten weer in een heerlijk seizoen: aspergetijd!

Wij zijn gek op de smaak van asperges, maar, en daarin zijn wij een uitzondering: niet zo fan van de textuur.

Deze snelle lactosevrije aspergesoep is wel echt favoriet hier!

Ingrediënten aspergesoep

  • 500 gr asperges
  • 1 liter Water
  • 100 gram lactosevrije roomboter of plantaardige margarine
  • Twee eetlepels bloem
  • 2 bouillonblokjes
  • Twee eetlepels Arla lactosevrije roomkaas roomkaas naturel
  • Peper naar smaak
  • Bieslook ter garnering

Bereidingswijze

Je kinderen schillen de asperges, als ze hier vaardig genoeg voor zijn. Gebruik een dunschiller. Snij de asperges in stukjes. Dit kan je kind echt prima. Eventueel met een Kindermes. Breng de stukken asperge met het water aan de kook en laat dit zeker 30 minuten pruttelen.

Let op: ik gebruik de schillen niet! Dit kan weg, maar dan laat ik ze in een vergiet meekoken, dan kan ik later de schillen er makkelijker uithalen.

Terwijl de asperges lekker pruttelen, smelt je samen met je kind de boter. Voeg dan de bloem toe. Als de bloem goed opgenomen is, voeg je er twee soeplepels aspergebouillon aan toe. Roer dit tot een mooi glad geheel. Voeg dan de rest van het bouillon, de stukjes asperge en de roomkaas toe.  Pureer dit met de staafmixer. Voeg de bouillonblokjes en peper naar smaak toe. Even laten doorkoken, garneren met (verse!!) Bieslook, en klaar! Eet smakelijk!

Ook erg lekker met vers brood!

Dit recept is ideaal om samen met de kinderen te maken. Leuk voor moederdag! Kinderen moeten wel wennen aan de smaak van asperges. Ik serveer meestal 2 soorten soep, als ik asperesoep maak. Eentje die ze zeker lusten, zoals opa’s geheime soep. De regel bij ons is: ik maak altijd wat apart voor ze klaar, als ze alles maar wel proeven. Dat doen ze ook en ze weten, dat ze dan uiteindelijk meer dingen lekker vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.