lunch gerechten Recepten Soep

Het prutje van Riet

Mijn man en ik smullen graag van het prutje van Riet. Onze kinderen inmiddels ook. Het is niet meer weg te denken uit ons gezin.

Ik ken die hele Riet niet, hoor. Maar haar prutje wel.

Mijn tante kent ene Riet. En ik ken Riet dus niet. Maar tante wel en das fijn.
Een tijd geleden (veel te lang geleden) zat ik daar op de koffie fris wijn.
Ik keek wat raar en dacht dat het aan de alcohol lag, toen mijn, toen nog nichtje vroeg of haar moeder nog een prutje van Riet ging maken.


Haha dat klonk ranzig. Ik bedoel.. kom op. Een prútje.. van Riet?!

Maar mijn tante beaamde dat ze het prutje al klaar had staan. Dat moest ik zeker eens proeven. ‘Nou…. ik weet t niet hoor’ zei ik twijfelachtig.

Maar ja, ik had inmiddels een dampend prutje onder mijn neus en dat rook best lekker. Eenmaal geproefd vond ik het inderdaad smullen, dat prutje. Dat zou ik thuis ook eens maken voor de vent. Die houdt ook wel van prutjes.

Riet

Ene Riet (nogmaals.. ik ken haar niet) besloot ooit geraspte kaas met ui en mayonaise te vermengen, op schijfjes stokbrood te smeren en, hou je vast, even in de oven te doen. Even grillen. Ja mensen.. mayonaise in de oven.

Ik wist ook niet wat ik hoorde maar hallo…. lékker!
Mijn tante en haar kroost proefden dit en gingen dit thuis ook maken. In huiselijke sfeer werd het hapje omgedoopt tot ‘het prutje van Riet’.
Thuis ging ik dit ook maken en, ook al doe ik er óók knoflook door, ik noem het ook het prutje van Riet. Lief nu ook. En als ik Riet al niet ken, dan lief helemaal niet. Hoop ik.

Ach ja. Het prutje van Riet is inmiddels beroemd aan het worden. En lekker dat t is!

Als jullie, lieve lezers, dit ook eens willen maken, beloof me één ding: blijf het ook het prutje van Riet noemen.

Ingrediënten voor het prutje van Riet

1 ui, fijn gesneden

5 EL mayonaise

1 teentje knoflook

geraspte oude kaas, hoeveelheid naar keuze.

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten. Dit vinden kinderen doorgaans heel leuk. Lekker kliederen. Laar ze gerust zelf knoflook persen en mayonaise afmeten. Snij het stokbrood in schijfjes en geef je kinderen een lepel. Lekker het prutje over de schijfjes stokbrood smeren en.. even grillen maar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.