Wat staat er komende week weer op ons menu?
Maandag
Krieltjes met vegetarische braadworst en sperziebonen
We zijn geen gezin dat traditioneel Hollands (aardappel, groente en ‘vlees’) eet. Sterker nog, soms eten we weken geen aardappels. Maar als we aardappelen eten, dan vrijwel nooit gekookte aardappelen. Kinderen kunnen helpen met aardappelen en de worstjes bakken.
Dinsdag
Pasta met balletjes en groene saus
Op de één of andere manier vind ik dit echt een voorjaarsgerecht. Knettervol met groente, lekker en gezond. Kinderen kunnen helpen door de staafmixer te bedienen en de balletjes te draaien.
woensdag
Aardappel anders met bloemkool en broccoli
Zozo, tweemaal aardappel deze week. En dan ook nog eens uit een pótje! Foei! Ja…
Dit is de ‘gooi alles in een ovenschaal, pot saus erover en leun achterover’ gerecht.
donderdag
Tempehstoof met rijst, snijbonen en een gekookt eitje
Hopelijk een eitje van onze eigen kipjes!
vrijdag
Pizzadag!
Het is vandaag nationale pizzadag! En dus eten wij pizza. In welke vorm dat is, daar moet ik nog even over nadenken.
zaterdag
Soep met broodjes
Opa’s geheime soep met hopelijk zelf gebakken broodjes
Zondag
Quiche
Alle restanten groente even opmaken in een lekkere quiche!