Hoofdgerechten

Weekmenu van 10 tot en met 16 mei

Wat staat er komende week weer op ons menu?

Maandag

Krieltjes met vegetarische braadworst en sperziebonen

We zijn geen gezin dat traditioneel Hollands (aardappel, groente en ‘vlees’) eet. Sterker nog, soms eten we weken geen aardappels. Maar als we aardappelen eten, dan vrijwel nooit gekookte aardappelen. Kinderen kunnen helpen met aardappelen en de worstjes bakken.

Dinsdag

Pasta met balletjes en groene saus

Op de één of andere manier vind ik dit echt een voorjaarsgerecht. Knettervol met groente, lekker en gezond. Kinderen kunnen helpen door de staafmixer te bedienen en de balletjes te draaien.

woensdag

Aardappel anders met bloemkool en broccoli

Zozo, tweemaal aardappel deze week. En dan ook nog eens uit een pótje! Foei! Ja…

Dit is de ‘gooi alles in een ovenschaal, pot saus erover en leun achterover’ gerecht.

donderdag

Tempehstoof met rijst, snijbonen en een gekookt eitje

Hopelijk een eitje van onze eigen kipjes!

vrijdag

Pizzadag!

Het is vandaag nationale pizzadag! En dus eten wij pizza. In welke vorm dat is, daar moet ik nog even over nadenken.

zaterdag

Soep met broodjes

Opa’s geheime soep met hopelijk zelf gebakken broodjes

Zondag

Quiche

Alle restanten groente even opmaken in een lekkere quiche!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *