Hoofdgerechten Recepten

Vegetarische ovenschotel

Mijn week loopt een beetje raar. Zo heb ik geen weekmenu gemaakt en kijk ik per dag wat we gaan eten. Het geeft mij en de kinderen een onrustig gevoel. De chaos werd nog groter en zo kwam het, dat er geen boodschappen gedaan waren. Dan maar improviseren. Het werd een vegetarische ovenschotel.

Ik keek met de meiden naar alles wat er wel was. Dat was niet veel. Een prei, zakje geraspte wortel, potje linzen, tomaten en wat verrimpelde snack paprikaatjes. Oh… en de horror… een zakje poeder met iets wat door moest gaan voor ‘aardappelpuree’. Had ik gekocht in de lockdown. Nooit gebruikt, en om dat nu weg te gooien…

Ik googlede wat en kwam op dit recept tegen op ‘lekkerensimpel’ De titel van de blog klonk mij als muziek in de oren haha!

Helaas was mijn ingrediëntenlijstje niet hetzelfde, of helaas.. dit was eigenlijk ook heel lekker!

Volgens mij kun je dit met heel veel restjes maken, maar mijn recept was als volgt:

Ingrediënten voor 5 personen:

 • 2 kleine blikjes linzen
 • 4 tomaten
 • 4 mini paprika’s
 • 1 prei
 • een ui (niet op de foto)
 • half puntje parmezaanse kaas
 • 2 zakjes aardappelpuree
  • 600 ML melk
  • 800 ML water
 • 1 zak peen Juliënne
 • Ras el Hanout kruiden (tip van lekkerensimpel)

Let op: de eieren op de foto heb ik uiteindelijk niet gebruikt.

Bereidingswijze:

De tomaten sneed E (6 jaar) met een Kiddikutter tot mooie blokjes. Ik snipperde de ui en sneed de paprika in kleine stukjes. De paprika’s waren wat zacht, dat doe ik dan liever zelf, een uitschieter is zo gemaakt.

Ook sneed ik de prei zelf in halve ringen. De kinderen kijken aandachtig toe hoe ik dat toch doe. Ook daar leren ze van.

Ik fruitte de ui en voegde 1 EL ‘Ras el hanout’ kruiden van Jonnie Boer toe.

Daana mochten de andere groenten kennis maken met de koekenpan. Prima taakje voor E.

Ondertussen maakte A (8 jaar) geheel zelfstandig de aardappelpuree. Oke. Toch een voordeel van zo’n pakje. Om het wat op te leuken deed ik er maar een snuf nootmuskaat bij.

Het groenteprutje had zo’n 10 minuten gesmoord en verhuisde naar de ovenschaal. Daaroverheen strooide ik de geraspte kaas.

Ik topte de vegetarische ovenschotel af met de aardappelpuree.

Mijn moeder maakte altijd een korstje, door eerst wat paneermeel op de puree te strooien en daarna klontjes boter toe te voegen. Werkt hier ook altijd. Alles met een korstje is lekker, aldus de kinderen.

Het was verrassend lekker. Eerlijk is eerlijk. Ik zou persoonlijk iets minder (of geen) wortel meer gebruiken, maar dat is persoonlijk, ik hou niet zo van wortel. Volgende week maak ik het nog een keer en dan wat uitgebalanceerder. Beloofd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.