Hoofdgerechten Recepten

Pasta met Walnoot-roomsaus

Dit recept voor pasta met walnoot-roomsaus heb ik jaren geleden een keer verzonnen toen ik vrij weinig in huis bleek te hebben. Ik schraapte alles wat ik wel had en fabriceerde er een best smakelijk vegetarisch sausje van. Natuurlijk ben ik gaan finetunen en inmiddels heb ik een héérlijk recept!

Ingrediënten voor 4 personen:

 • vier handjes walnoten
 • 200 ml kookroom
 • 50 gram roomboter
 • 50 gram bloem
 • 500 ml bouillon
 • een rood uitje
 • twee teentjes knoflook
 • 400 gram spinazie
 • oregano naar smaak
 • tijm naar smaak
 • parmezaanse kaas
 • 500 gram tagliatelle

Bereidingswijze pasta met walnoot-roomsaus

Maak een roux van de roomboter, bloem en bouillon:

Laat de roomboter smelten, voeg bloem toe en roer dit door tot het een klont is geworden, voeg des noods extra bloem toe. Voeg dan beetje bij beetje bouillon toe en roer dit door tot het de gewenste substantie heeft. Ik maakte hem ongeveer zo dik als appelmoes. Voeg extra bouillon toe voor een dunnere versie. Dit roeren kun je prima door je kinderen met een garde laten doen.

Laat je kind de kookroom in een kom schenken en de helft van de walnoten toevoegen. Pureer dit (je kind!) met de staafmixer of ander haksel-apparaat tot een glad geheel. Voeg hieraan tijm naar smaak toe. Voeg dit toe aan de roux. Snij het uitje en de champignons fijn en bak dit even kort aan , of laat je kind dit doen, vinden ze enig! Voeg toe aan de saus. Laat je kind hierboven een (of twee!) (of drie!)teen(tjes) knoflook uitknijpen.

Snij de spinazie fijn en bak dit even kort, het moet niet helemaal geslonken zijn. Voeg aan de spinazie oregano toe.

Kook ondertussen de pasta gaar.

Je kunt de spinazie aan de saus toevoegen, maar ik geef de voorkeur aan apart opdienen, kwestie van smaak.

Rasp nu de parmezaan en voeg dit, naar smaak, toe aan de saus. Roer door tot het gesmolten is. Dien tagliatelle (maar ik denk dat rijst of polenta ook erg lekker zal smaken) op met de saus en spinazie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.