Overig Producten Tips

Onze favoriete keukenhulpjes van dit moment!

Onze keuken blinkt uit in ‘chaos’ en toch weten wij alles te vinden. Wat gebruiken wij nu het meest? In willekeurige volgorde wat de kinderen en ik het meest gebruiken op dit moment!

De Passeermolen

Komt echt minimaal 2x per week voorbij. Of dat nou is voor saus, soep of puree, de Passeermolen is er bij! Ik vind hem voor dit soort dingen fijner dan de staafmixer, omdat je iets van textuur overhoudt. Zelf heb ik deze en ik ben er heel blij mee. draait soepel, schraapt zelf de onderkant van het zeefje schoon en, niet onbelangrijk: hij kan in de vaatwasser!

Uiteraard zijn er ook goedkopere varianten, zo is deze klassieke roerzeef ook prima en zéér betaalbaar. Alleen kun je dan niet kiezen of je een fijne of grovere zeef wil en deze is wat fragieler en sneller stuk.

De staafmixer

Ik heb er al eens eerder over geschreven, maar ik ben echt heel gelukkig met onze Bamix staafmixer. Het is mijn 14e staafmixer in 18 jaar tijd en ik denk dat dit echt de laatste is. Ik heb deze nu ruim een jaar en hij draait nog als nieuw. Voor mij is dat heel bijzonder, zoveel gebruik ik hem. Vooral als ik dingen echt glad wil krijgen, uitjes of andere groente wil hakselen of slagroom wil kloppen, is dit mijn vriend.

Het kindermes

Mijn dochters van 9 en 7 gebruiken inmiddels een gewoon mes om te snijden, maar onze peuter van 2 helpt ook graag mee. En dus staat de Kiddikutter nog steeds op het lijstje! Het zijn echt best goede mesjes, waarmee je prima een appel snijdt, of komkommer. Champignons gaat ook goed, Dingen met een velletje, zoals tomaten, gaan lastiger, maar het lukt wel. Ik heb eens geprobeerd of het echt veilig is, maar ik kan mezelf er niet mee snijden, ze zijn dus écht veilig!

De aardbei ontkroner

Deze moet je níet hebben. Wat een vreselijk onding. Alleen als je de ontkroner schuin in de aardbei steekt, heb je misschien het geluk dat je de kroon eruit krijgt. Waarschijnlijk de helft. Daarna moet je het kroontje uit het apparaatje gaan pielen. Gedoe gedoe.

Ik heb deze van Oldenhof, en deze is briljant! Heb je zo terugverdiend met alle aardbeitjes, waarbij je nu alleen het kroontje eruit haalt, en niet de halve aardbei eraf snijdt!

De appelschiller

Mijn man heeft er regelmatig ruzie mee gehad en heeft lang volgehouden dat een ‘gewoon mesje’ net zo goed werkt. Maar ik betrap hem er steeds vaker op, dat ook hij de appelschiller pakt! En waarom niet. Schillen (dun!) mooie plakjes en meteen klokhuis eruit. Ideaal!

Wat zijn jullie favoriete hulpjes?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.