Overig Producten

Een pureersoep-catastrofe

Onze dochters lusten veel, heel veel. Maar soep… Opa’s geheime soep gaat er wel in, maar verder….

Mijn man en ik zijn wél echte soepliefhebbers.

Nu hebben wij thuis de regel dat ik altijd iets apart kook wat ze zeker weten lusten, zolang ze alles maar proeven wat ik maak. En dat doen ze. Doen ze dat niet, dan kook ik niet meer apart.

Nu had ik dus een preisoepje op de planning en ervaring leert mij dat ze dat nog niet kunnen waarderen. Ik vind het wel belangrijk dat er zoveel mogelijk eenheid is. dus als wij soep eten, dan is het alternatief een ander soort soep. Ja.. opa’s geheime soep.. en daar had ik even geen zin in. Om tussen al het halen, brengen, een hond, een dreinende peuter, ook nog even 2 soepjes te gaan maken. Bovendien had ik het plan om een verse Foccacia te maken, dus nee. Dat was even genoeg.

Pureersoep van AH

Ik ben geen tegenstander van pakjes en zakjes, maar ik vind het ook niet echt fijn om dat te gebruiken. Als sausje prima, maar als hóófdmaaltijd.. er zit erg veel zout in, meestal ook weipoeder (lactose), dus dat was geen goed alternatief.

Tijdens het bestellen van de boodschappen besloot ik zo’n beker pureersoep te bestellen bij AH. ‘Tomaat oregano’ leek mij redelijk veilig. Klinkt alsof ik daar, met wat tomatenpuree, wel een opa’s soepje ‘taste a like’ kon maken.

Boy, was I wrong!

Naast tomaten en oregano, bleek er vooral veel…

wortel en paprika in te zitten. Best leuk hoor, maar weet je wat er gebeurd als je een wortel door de staafmixer haalt??? Ook heel gaar gekookt, ik kreeg er geen lekker soepje van.

Het idee van ‘pureersoep‘ is erg goed, Je fruit de groentes, pakt de beker waar het in zat erbij, dat is tevens de maatkan! Ideaal! Je voegt zoveel water toe als aangegeven, bouillonpoeder (wat verdacht veel leek op een zakje kant en klaar soep, zo rook het ook. Of het zo smaakte,… geen idee. De paprika overheerste nogal!

Lasagnesaus?!

Mijn dochterts proefden het en vroegen zich af waarom ik dunne lasagnesaus had gemaakt.

Ik proefde zelf ook en moest ze gelijk geven: dit was alles behalve een tomatensoep. Jammer.

Het idee was erg goed van AH en er zullen ook vast smakelijke soepjes zijn, maar deze is het voor ons niet. Het idee pureersoep krijgt van mij echt wel een dikke 10! Nu nog wat betere smaken ontwikkelen, denk ik.

Dus ik bood de meiden een extra stuk foccacia aan. Ze namen wel nog een beetje soep, daar konden ze het brood in soppen. Prima, zo krijgen ze nog wat vitamines binnen.

Samenvatting pureersoep:

Idee: 9

Vormgeving: 10. Vooral de markeringen om het water af te meten

Smakelijk: 6- mwaaaah het is te doen, maar ik heb toch andere verwachtingen bij ‘tomatensoep’

Gezond: 7, ik denk dat het een gezondere keuze is dan een pakje, zakje of erger een pizza, maar ik vond de bouillon verdacht smaken!

Eindoordeel: Je moet er van houden. Maar de textuur (misschien beter om de passeermolen te gebruiken) en smaak waren niet je van het.

Gebruiken jullie weleens pureersoep? Wat is jullie ervaring?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.