Gebak lactosevrij Recepten

Lactosevrije appelflappen van Aline

Er zijn weinig dingen waar ik zo van geniet (eettechnisch) als de geur van appel en kaneel. Ik heb Aline vorige week uitgelegd hoe je zelf lactosevrije appelflappen kan bakken en zij heeft ze vanavond helemaal zelfstandig gemaakt!

Voor 4 lactosevrije appelflappen heb je nodig:

  • 3 Granny smith appelen
  • 4 plakjes bladerdeeg (let op: niet de roombotervariant. De originele bevat meestal plantaardige olie en dus geen lactose!)
  • een halve theelepel kaneel
  • een halve theelepel suiker
  • een handje rozijnen
  • 1 losgeklopt ei
  • suiker om te bestrooien (ik heb kandijsuiker, maar gewone suiker kan natuurlijk ook)

Bereidingswijze:

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. De appelschiller is hier perfect voor, dan hoef je de ringen alleen maar in partjes te snijden.

doe de appelpartjes in een schaal en meng met de rozijnen, suiker en kaneel. Laat dit even lekker trekken, terwijl je de plakjes bladerdeeg laat ontdooien. Niet te lang, dan scheuren ze te gemakkelijk, maar ook niet te kort, dan breken ze. Net goed om ze te kunnen buigen.

lactosevrije appelflappen vormen

Leg op elk velletje bladerdeeg wat van het appelmengsel en vouw ze diagonaal door. Druk de randjes goed stevig (evt met een vork) aan, of gebruik zo’n handige pastei vorm.

Bestrijk de appelflappen nu met ei en bestrooi met suiker.

Je bakt ze in een op 180 graden voorverwarmde heteluchtoven, in 20-25 minuten gaar!

Aline heeft (behalve de oven) alles helemaal zelf gedaan. Goed voor haar zelfstandigheid en zelfvertrouwen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.