Overig Tips

Wat heb je nodig om te starten met broodbakken?

Deze vraag kreeg ik vorige week en ik heb haar uitgebreid van antwoord voorzien. Maar, dacht ik, waarom zet ik de antwoorden ook niet hier neer?

Kookboeken

Deze twee zijn mijn broodbijbels gebleken:

In combinatie met een facebookgroepje voor broodbakkers, zijn deze boeken echt mijn bron van inspiratie geweest.

Daarnaast maak ik graag gebruik van de volgende artikelen:

Deze mandjes zijn zowel ovaal als rond te krijgen. Ik heb ze allebei en gebruik ze geregeld. Ik gebruik geen doek, maar strooi rijkelijk bloem in de mandjes, dan krijg je ook een mooi patroon. Bij bovenstaand pakket zit ook meteen een insnijmesje. Ideaal!

Let op: je laat je brood de tweede rijs rijzen in het mandje . Daarna stort je het brood op een bakplaat in de oven. Het rijsmandje is géén bakvorm.

Een broodbakvorm voor klassieke, standaard broden. Meestal bak ik ze vanuit de rijsmand (je laat het brood er dus niet inzitten tijdens het bakken) óf in de pan, óf direct op een bakplaat. Het liefst eentje met gaatjes:

En dan heb je natuurlijk nog meel, gist en dat soort zaken. Die bestel ik meestal bij Baktotaal.

Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg heb kunnen helpen!

Verder kun je hier nog lezen over het kneden van brood. Daar zijn ook verschillende manieren voor!

Op mijn site kom je advertenties en referrallinks tegen. Hiermee hoop ik de maandelijkse serverkosten dekkend te houden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.