Hoofdgerechten

Tortillataart/ wrap lasagne

Goed. Vandaag waren de kinderen vrij. Ik had Tortilla’s, ofwel wraps op het menu staan. Maar op het eind van de dag kwam een vriendin met haar dochter aanwaaien en we zaten zo gezellig in het zonnetje, interessante en verdiepende gesprekken te voeren over het mannelijk wezen, zullen we maar zeggen šŸ˜‰

De kinderen speelden in het weiland. Hadden ook geen zin om te koken.

Om nou op dag 1 al af te wijken van het menu, dat vond ik ook wat jammer. Bovendien bleken de tortilla’s niet meegeleverd, maar vriendin had nog een pak liggen. Die nam ze voor mij mee. Al met al kon ik het niet met mezelf rijmen om nu al de airfryer aan te zetten.

Kortom Het werden gewoon tortilla’s. Maar toch even anders, ik had echt geen zin in dat geklieder met tortilla’s rollen, in een ovenschaal proppen, dat er weer uit wurmen… Kortom..er kwam een heuse tortillataart. Of wrap-lasagne.

Ingrediƫnten voor een Tortillataart:

  • 400 gram kidneybonen
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels tacokruiden van Euroma
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gram geraspte kaas
  • 8 Tortilla’s

Bereidingswijze:

Fruit de uien, samen met de knoflook. Voeg na 5 minuten de kruiden toe. Meng in een maatbeker de kidneybonen en de tomaten uit blik. Pureer dit desgewenst (sommige kinderen houden niet van ‘viezeltjes’. Dit is een klusje wat je kind ook perfect kan doen. Je kan deze stap ook overslaan.

Voeg de tomaten en kidneybonen, al dan niet gepureerd, toe aan het uimengsel en bak dit nog even mee.

Leg een tortilla in een ovenschaal. besmeer de tortilla met de saus. Leg er nog een tortilla op. Besmeer ook deze met saus en ga zo door. Eindig met een tortilla. bestrooi deze rijkelijk met kaas. Zet de schaal in de oven, even onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Ik heb de taart gegarneerd met tomaatjes en wat Broccocress. Erg lekker en simpel.

Helpende handjes

Je kind kan hier perfect helpen met ui snijden, pureren, roeren, kruiden afmeten, knoflook persen Deze pers is heel handig voor kinderen!, de taart opbouwen, kaas over de taart strooien, en als de taart uit de oven komt, mooi maken.

Je kan deze taart ook verrijken met mais (vega) gehakt, paprika, courgette.. verzin het maar.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.