vegetarische hamburger
Hoofdgerechten lunch gerechten Recepten

Vegetarisch broodje hamburger

Een vegetarische hamburger mag nu officeel een hamburger blijven heten. Fijn. Wij eten bijna wekelijks een vegetarisch broodje hamburger.

Meestal maakt Aline (9) de broodjes hamburger, lekker hoor!

Benodigdheden:

  • een koekenpan
  • een snijplank
  • mes, eventueel een Kiddikutter

Ingredienten voor 4 keer vegetarisch broodjes hamburger:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 vegetarische hamburger. Beyond meat is ons favoriet, maar de Vegetarische slager is ook erg lekker
  • 8 blaadjes sla
  • 2 tomaten in plakjes
  • 4 augurken in plakjes
  • 1 ui in ringetjes
  • tomatenketchup
  • mayonaise
  • olijfolie om te bakken

Bereidingswijze:

Zorg dat alles gewassen en gesneden is.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de hamburgers aan beide kanten. Bak ondertussen de uien in dezelfde koekenpan.

In de oven verwarm je de broodjes voor op 60 graden.

Als je de hamburgers bijna klaar zijn, beleg je ze ín de pan met de tomaten, ketchup en augurk. Doe er ook vast een klodder van de sauzen op. Zo verwarmt alles alvast mee en koelt het broodje minder snel af. Laat dit op een laag pitje staan, je draait ze natuurlijk niet meer om ;-).

Ondertussen snij je de broodjes open en belegt ze met sla. Nu pak je een spatel en brengt de ‘hamburgertaartjes’ van de pan naar het broodje. Voor kinderen kan het handig zijn als je het broodje op de hamburger vastzet. Doe dit liever niet met een scherme prikker, dan kunnen ze zichzelf bezeren. Je hebt er erg leuke bento prikkers voor, ziet het er nog feestelijk uit ook. Ook leuk om deze prikkers te gebruiken in de broodtrommels.

En zo heb je een diervriendelijk en erg smakelijk vegetarisch broodje hamburger. Je kunt natuurlijk een plakje kaas toevoegen, of andere sauzen.

Welke ‘toppings’ hebben jullie graag op je broodje hamburger?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.