vegetarisch menu
Weekmenu's

Weekmenu van 2-11 t/m 8-11

Pff ik merk dat ik dat gezeur rondom Corona goed zat aan het worden ben. Er is in ons gezin altijd wel iemand die wacht op een testuitslag, waardoor iedereen weer ‘on hold’ staat, thuisonderwijs gegeven wordt etc etc. De structuur in het samen koken verdwijnt dan een beetje. of liever gezegd, de structuur in het koken. Ik bestel mijn boodschappen online en tegenwoordig kijk ik om 17:00 uur wat ik nu weer eens ga maken. Kinderen die mee willen helpen? Jammer, maar mama is moe, overprikkeld dus nee. Jammer voor de kinderen, jammer voor mij, jammer voor de site. Ik voel me er niet beter bij, dus hop, weekmenu samenstellen en samen koken! Veel leuker en gezelliger. Dit weekmenu is grotendeels door de meiden samengesteld:

Maandag

Champignonragout

In de herfst eten we dit erg vaak. Jammer dat mijn man niet van ragout met rijst houdt, dus voor hem een pasteitje en wat groente erbij.

Dinsdag

Rösti met sperziebonen en een kaasschnitzel

Het is de week van Ella, zij is 6 en dat houdt in dat Ella de schnitzels mag bakken. Aline is wat ouder, zij zou de Rösti mogen maken.

Woensdag

Champignontaart

Als je de ragout bewaart, indikt,een eitje erdoor klutst en in een quichevorm giet (bekleed met bladerdeeg), komt er een heerlijke taart tevoorschijn.

Donderdag

Soep

Aardappelpreisoep, Ella mag roeren en de staafmixer bedienen, voor de meiden heb ik een ‘pureersoep’ van de AH gekocht. De variant tomaten oregano. Ze vinden de preisoep echt niet lekker en hier is de regel, dat ze alles moeten proeven, maar ik maak altijd iets wat ze zeker lusten erbij. Zo is de drempel om wat nieuws te proeven heel laag. Meestal lusten ze na een keer of 3 proeven alles wel.

Vrijdag

Brood

Heerlijk en makkelijk. Wat groente, salade erbij, vega knakworstje en klaar. Als ik zin heb, bak ik zelf brood.

Zaterdag

Broodje hamburger

Ik laat de meiden dit samen maken. Liefdevol zeg ik ‘ze zoeken het maar uit’ . Ze vinden het heeel leuk en het is erg goed voor hun band. Natuurlijk kijken wij vanaf de zijlijn mee.

Zondag

Ottolenghi

Nee, we gaan niet Ottolenghi zélf frituren, maar we pakken zijn kookboeken erbij en gaan wat maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.