Recepten Toetjes

Brownies bakken met Ella (6 jaar)

Ik kook en bak het liefste zonder pakjes en zakjes. Omdat ik dan meer gevoel heb bij wat ik maak en eet.

Bij bak activiteiten met de meiden, grijp ik wel graag naar een pak. En wel om de volgende reden: ze kunnen dan zelf lezen en opmeten hoeveel ze nodig hebben. Daarbij staat stap voor stap beschreven wat je moet doen.

Dat kan ik natuurlijk ook zeggen en uitleggen, maar geef toe, niets is leuker dan ‘helemaal selluf’ bakken.

Daarbij leest het kind ook meteen weer een metertje, altijd meegenomen op deze leeftijd!

Ella van 6 heeft gisteren van mij geleerd hoe je 100 ml moet afmeten. Ook is 50 gram boter nu geen probleeem meer.

Ella besloot dat er gehakte walnootjes door de brownies moesten.

Dat kan natuurlijk, ik heb de walnoten gehakt en zij roerde ze er door.

Mama’s geheime ingrediënt hebben we ook toegevoegd: na het bakken verdeel ik er wat blokjes chocola over. Die smelten. Eenmaal uitgesmeerd en gestold heb je een heerlijke brownie mét krokante choco korst. Hmmmmm!

Deze brownies zijn gebakken met een pak van drOetker, letterlijk een kind kan de was doen. Je voegt de browniemix toe aan 100 ml water en 50 gram boter, mixen maar, eventueel wat lekkers toevoegen en de oven in!

Ik heb Ella geholpen met het afmeten van de hoeveelheden en de brownie in de oven zetten. Ik heb de brownie er uiteraard ook weer uitgehaald!

Dit is dus een zeer kindvriendelijke mix. Ik ben enthousiast! Smaakt ook prima, en, heel belangrijk, genoeg ruimte voor eigen creativiteit!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.