Hoofdgerechten Recepten

Sla van Aline (8 jaar)

Mijn oudste dochter zorgt meestal voor de sladressing als wij sla eten. Ze vindt hem dan net even lekkerder, dan als ik hem maak. Ik zet de potjes klaar die ik altijd gebruik, of ik leg een lijstje klaar. Het experimenteren kan beginnen:

Ingrediënten:

  • 200 gram sla (ijsberg of kropsla), gewassen en gesneden
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel augurkennat
  • 1 augurk in kleine blokjes gesneden
  • Thijm, knoflook(poeder), uipoeder (beter dan zout en je proeft in de sla geen verschil!), peper, bieslook, peterselie

Bereidingswijze:

Vermeng bovenstaande ingrediënten, voeg naar eigen smaak en inzicht hoeveelheden kruiden toe. Meestal een halve theelepel per gebruikt kruid. Goed roeren, vermengen met de sla.. en klaar!

Deze sla kun je heerlijk opleuken met een tomaatje, plakjes komkommer, reepjes paprika, verse bieslook, wat nootjes (niet vermengen dan wordt het zompig).

Deze keer hebben we er heerlijk ouderwets een eitje in parten bij gedaan, mét een toefje ketchup natuurlijk, uit grootmoeders tijd!

Eet Smakelijk!

Vroeger, toen Aline nog kleiner was, liet ik haar ook zelf kiezen hoeveel kruiden ze gebruikte. Ze was altijd erg voorzichtig en natuurlijk proefde ik dan tussendoor. Inmiddels is dit niet meer nodig!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.