Elke maand mogen de meiden een recept uit de Allerhande kiezen, die we dan gaan koken. We kijken dan samen hoe we deze vegetarisch kunnen maken, als het recept niet vegetarisch is.
Jaren geleden wezen de dames unaniem dit recept aan. Het was makkelijk om deze om te zetten naar een veggie variant, ik kruidde het rauw gehackt van de Vegetarische slager en rolde er balletjes van.
Het recept is inmiddels wat aangepast, zo gaat dat bij ons. De basis is gelijk, maar bij deze mijn variant:
Ingrediënten voor 4 personen (en een dreumes)
- 500 gram pasta naar keuze (vandaag werd het Penne)
- 1 stronk broccoli
- 300 gram tuinerwtjes uit de vriezer
- 1 potje pesto (ik maak dit liever vers, maar ik had
vannacht niet geslapen en dus geen zinvandaag geen tijd. - 200 ml slagroom (onze jongste dochter is lactose intolerant, dus ik kocht de MinusL)
- 250 gram vegetarisch gehakt, gekruid naar wens
- kerstomaatjes
- walnoten
- parmezaanse kaas, geraspt
Hoe leer je een kind broccoli snijden?
Mijn oudste dochter heb ik vandaag geleerd hoe je een broccoli snijdt. Je houdt je handen als een ‘klauw’ en je snijdt van je áf!
Op deze foto houdt ze haar mes richting de kern van de broccoli.
Mijn dochter is linkshandig.
Geef je kinderen een scherp mes. Het klinkt raar, maar met een bot mes snijdt het lastiger en heb je meer kans op wonden.
Nadat ze de roosjes van de stronk had gesneden, heeft ze de roosjes doormidden gesneden.
Je kind gehakt laten kruiden
Mijn jongste dochter mocht het gehakt kruiden. Natuurlijk was je voor het koken je handen, maar ik ben met het kneden van voedsel toch wat huiverig voor viezigheid wat tussen de nageltjes kan zitten, dus ik stop het gehakt met de kruiden (een zakje mensen, deze keer… geen slaap geen tijd, wist u nog?) in een ziplock zakje en ze kan naar hartenlust kneden!
Terwijl de meiden balletjes rollen, (Tip: ik doe er altijd eentje voor, zodat ze de grootte kunnen bepalen. Goed lesje ‘vergelijken’) kook ik de broccoli gaar. De laatste 5 minuten kook in de erwtjes mee. Daarna giet ik alles af, maar laat een klein beetje groentenat in de pan.
Nu komt het leukste: de kinderen voegen de pesto en slagroom toe. Daarna mogen ze om de beurt met de staafmixer het geheel pureren.
Ondertussen kook ik de pasta. Dit soort klusjes doe ik altijd zelf. Een pan heet water is nu eenmaal geen pan met koud water, zal ik maar zeggen ;-).
De saus mag, als de pasta gaar en afgegoten is, door de pasta gemengd worden.
We dienen dit op, leggen er balletjes bij, kerstomaatjes, een handje walnootjes maakt het feest compleet. Geraspte kaas voor de liefhebber, en klaar bent u!
[…] Groene pasta met vegetarische balletjes. […]