Feestdagen lunch gerechten Pasen Recepten

Hartige muffins

We zijn een beetje aan het experimenteren voor de paasbrunch. Zo zijn we fanatiek aan het bedenken wat je allemaal kan.. met een ei. Zo kwamen we gisteren op het idee om Hartige muffins te maken.

Mijn dochter heeft dit gerecht grotendeels zelf gemaakt, ik heb haar geholpen met bloem en bakpoeder:

Nodig voor 6 Hartige muffins

  • 5 eieren
  • 3 EL bloem
  • 2 TL bakpoeder
  • kruiden naar keuze: wij hadden oregano, thijm en een snufje zout. Maar ik denk dat basilicum, paprikapoeder en knoflook ook erg lekker zijn
  • Eventueel kaas om te bestrooien

Hoe maak je de hartige muffins?

Tik de eitjes in een beslagkom of mengbeker, als je kind dit doet: haal wellicht de stukjes eierschaal eruit.

Voeg kruiden naar smaak, de bloem en bakpoeder toe. Je kan ook zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van bloem en bakpoeder.

Mix dit allemaal goed luchtig met de mixer, wij gebruiken de staafmixer.

Verdeel de eimengsels over 6 muffinvormen (een siliconen variant is erg handig, dan wip je ze er zo uit).

Bestrooi eventueel rijkelijk met kaas.

Bak de hartige muffins af op 200 graden, ongeveer 15 minuten.

Ook lekker bij

Wij hebben deze hartige muffins nu gegeten bij de lunch, maar het is natuurlijk ook lekker in plaats van een spiegeleitje bij de nasi of een ander gerecht. Je kan de kruiden dan aanpassen zodat het goed smaakt bij het gerecht. Bij de Nasi kies ik voor kerrie en paprikapoeder.

Je kan er natuurlijk ook stukjes ui, prei, tomaat of andere groente in verstoppen. Hou er dan wel rekening mee dat ze iets vochtiger worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *